red-hands-woman-creativeDoor Melle | Een vraag die altijd speelt onder de bloggers die zilver of brons zijn. Maar ook voor de gouden bloggers is dit handig. Want wat karakteriseert een gouden blogger en hoe krijg (en behoud) je deze status? Wij geven tips!

  • Richt je op een (heel) specifiek onderwerp. Ook wel – en je hebt hem vast al eens gehoord – je niche genoemd. Als er gesproken wordt over ‘vind je niche’ krijg ik altijd een beetje de kriebels. Alsof ik naar buiten moet rennen en binnen een zo kort mogelijke tijd terug moet komen met mensen die mijn niche zouden vormen. Stress! Mijn advies is, blijf bij jezelf en vind het antwoord in jou! In je dagelijkse dingen, in datgene waar je zo veel positieve energie uit haalt en waar jij uren over kunt vertellen. En of dat nu kunstwerken van LEGO zijn of je boeken verslaving. Het maakt niet uit!
  • Uit de gouden bloggers (maar soms ook uit zilver) halen we blogs/bloggers die we kunnen koppelen aan een adverteerder als die bij ons aanklopt voor een leuke campagne. Het zijn de kleine én grote pareltjes die de gouden status hebben. Het hebben van een specifiek onderwerp helpt in dat opzicht dus ook erg bij het koppelen van adverteerders; we weten immers precies waar iemand over schrijft en hoe dat eventueel zou matchen met een product/bedrijf.
  • Laat je niet weerhouden door wat dan ook. Bij beginnende bloggers hoor ik vaak dat mensen zeggen “maar er zijn toch al zoveel blogs over cactussen* (*vul zelf in), waarom zou ik dan een beginnen?” Het antwoord is simpel: omdat jij het bent. Jij maakt een blog uniek, authentiek en jij bent dé reden waarom mensen je blog volgen. En dat is direct ook een advies. Want natuurlijk hoef je niet je hele privé-leven op internet te gooien maar een beetje persoonlijk – alleen al weten wie er achter zo’n geweldige blog zit – is al écht een toegevoegde waarde.
  • Update met regelmaat. Of dat nu een keer per jaar, maand, week, drie dagen is. Het is voor jou ontzettend handig want dan kun je daarop anticiperen en eventueel blogposts inplannen maar ook de lezer weet precies wanneer hij of zij welke post online kan verwachten. Over het algemeen zijn de blogs in de gouden categorie bloggers die fanatiek zijn en per week meerdere keer updaten.
  • Het is zo handig om te weten wat je lezer leuk vindt maar ik ben van mening dat je zelf de doelgroep bent. Immers, jij bent degene achter je blog. Vanuit jouw interesse of passie is deze blog ontstaan. Dus wat zou jij vinden? En die vraag kun je jezelf echt altijd stellen. Van het beoordelen van een onderwerp voor een potentiële blogpost tot het inplannen van een bericht op Facebook.

Hoe graag we het zouden willen, er is geen stappenplan om goud te worden of om een grote blog te krijgen (zo wel, we zijn benieuwd!). Een kwestie van hard werken, luisteren naar je intuïtie en iets écht willen. Bloggen om goud te worden zou een leuk sub-doel zijn. Bloggen omdat je daar mega gelukkig van wordt daarentegen ;)