Hi all,

Het is weer tijd voor een interview met in dit geval twee van onze bloggers, namelijk Janneke en Rutger van Maximaal Minderen.

jannekeRutger

Wanneer en waardoor hebben jullie besloten een blog bij te gaan houden?

Eind 2012 moesten wij na ruim 6 jaar de deuren sluiten van ons evenementenbureau. Dit omdat Janneke chronisch ziek bleek te zijn en de crisis ook niet echt in ons voordeel werkte. Je komt dan op een gegeven moment op het punt dat je eens goed naar jezelf gaat kijken. Ben ik gelukkig met mezelf? Wat wil ik nu echt? Waar word ik blij van? Het bleek dat we de jaren ervoor roofbouw op ons zelf hadden gepleegd. We hebben slecht voor onszelf gezorgd. We zijn ons eetpatroon drastisch gaan veranderen, zijn gaan sporten en hebben we afscheid genomen van een aantal materialistische zaken. Dit viel natuurlijk bij mensen op. We waren samen ruim 50 kilo afgevallen. We kregen steeds vaker vragen en opmerkingen hierover in positieve zin. Ook hoorde we op hetzelfde moment dat ons zoontje van 6 jaar een lactose intolerantie heeft. Hierdoor moet je nog beter opletten wat hij binnen krijgt. Dit wilde graag met mensen delen, daarom zijn we eind 2013 gaan bloggen. Eerst heel voorzichtig, maar sinds juli 2014 erg actief, bijna dagelijks zijn we met ons blog bezig.

 

Hoe ziet jullie dag er uit?

Wij hebben een druk gezin met 4 jonge jongens. We hebben een tweeling van 10, een zoontje van 6 en ééntje van bijna 4. Om 6:00 uur gaat de wekker en dan gaan we gelijk vol gas om iedereen te douchen en aan te kleden om samen rond 07:30 uur te kunnen ontbijten. We vinden het belangrijk om gezamenlijk te eten. Een uurtje later is iedereen op plaats van bestemming. Omdat wij op dit moment “in between jobs” zitten, gebruiken we deze tijd om te sporten. We zijn aan het trainen voor de marathon in Rotterdam. Na de lunch proberen we (zelf bedachte) recepten uit, houden we ons blog bij en zitten we veel op Instagram en Facebook. Na 15.00 uur is iedereen thuis en proberen we zoveel mogelijk met de kinderen te ondernemen, naast de wekelijkse sportclubs, zwemles en musicalles van de jongens. Als rond 20.00 uur weer iedereen op bed ligt, proberen wij nog even een uurtje krachttraining of yoga doen. Iedere avond proberen we de broodtrommels te vullen voor de volgende schooldag. We doen de ingrediënten in de broodbakmachine zodat we de volgende ochtend vers brood hebben en dekken we de tafel voor het ontbijt.

 

Hoe is het om samen een blog bij te houden? 

Wij hebben voordat we een blog gingen bijhouden natuurlijk ook al een bedrijf samen gerund. Dus voor ons was het een makkelijke stap om samen een blog bij te houden. We kunnen erg goed samenwerken en delen dezelfde passies. Dit heeft er ook voor gezorgd om onze nieuwe levensstijl eigen te maken en vol te houden. We motiveren elkaar met sporten en vullen elkaar aan in de keuken. Hierdoor hebben we erg veel lol en plezier samen. Het grote verschil tussen het samenwerken in ons bedrijf en ons blog, is dat we nu niet commercieel en zakelijk hoeven te denken/handelen. We houden een blog bij puur omdat we het leuk vinden en onze passies kunnen delen. Dat maakt het samenwerken aan een blog heel ontspannend en bovenal leuk!

 

Jullie hebben er een flink aantal jaren geleden voor gekozen om te werken aan een gezondere levensstijl. Wat vinden jullie van de huidige ‘health hype’?

Ik denk dat alles waarbij je jezelf goed voelt, en  meewerkt aan een gezondere levensstijl goed is. Het nadeel van een hype is dat bedrijven er een verdienmodel tegenover zetten, terwijl je ook gezond kan leven zonder allerlei dure producten en voedingssupplementen te hoeven aanschaffen. Heel veel superfoods vindt je gewoon onderin het schap bij de supermarkt of op de markt. Alleen dan heet het ‘gewoon’ havermout, boerenkool, bietjes of walnoten. Ik denk dat je op het moment dat je gaat bijhouden wat je op een dag binnenkrijgt, je vanzelf de kant en klare mixen, sauzen, koekjes en snacks laat staan en gaat zoeken naar alternatieven. Op dat moment wordt een hype een gewoonte en is het doel bereikt.

 

Kunnen jullie het moment herinneren dat jullie de eerste volger op jullie blog zagen verschijnen? 

Het is super om voor het eerst een volger te zien die je niet persoonlijk kent! Dat maakt het gelijk ook wel een beetje spannend. Op dat moment besef je eigenlijk pas dat alles wat je schrijft volledig openbaar is, en dat ook ‘vreemde’ mensen een kijkje nemen in ons leven. We kijken iedere ochtend naar de statistieken van WordPress. Iedere dag hebben we een klein juichmoment omdat we iedere dag weer een paar volgers op ons blog erbij krijgen. De unieke bezoekers stijgen en bezoekers blijven langer op ons blog hangen en lezen meerdere artikelen.

 

Zijn er reacties van lezers die jullie zijn bijgebleven?

We merken dat er niet veel mensen op artikelen reageren maar eerder hun verhaal naar ons mailen. Janneke heeft fibromyalgie en cvs waardoor sporten niet zo vanzelfsprekend is. Iedere dag is het weer een uitdaging. Het is dan heel leuk om te lezen dat mensen met dezelfde klachten door mijn verhaal weer actiever worden. Ik vind het bijzonder dat ik er aan heb bijgedragen dat mensen toch proberen om hun grenzen te verleggen. We helpen nu een aantal mensen met het aanpassen van hun voedingspatroon om af te vallen of vanwege een voedingsintolerantie.

 

Hebben jullie wel eens last van een writers block? Zo ja, hoe vinden jullie dan weer inspiratie?

Ja natuurlijk J Janneke leest erg veel magazines zoals Runnersworld, WomensHealth, Happinezz en het eigen blad van Run2Day. Rutger vindt het leuker om internet af te struinen naar weetjes, gadgets, nieuwe inspiratie om over te schrijven. Zo vinden we weer inspiratie om over te schrijven. Wat we ons voorhouden is dat we niet móeten schrijven. Het is dus niet erg als we een weekje niks posten. Wat we wel dagelijks doen is een aantal foto’s op Instagram plaatsen. Dit geeft ook traffic op ons blog en het is een snelle manier om iets te delen van onszelf.

 

Kunnen jullie drie bloggers noemen die jullie als groot voorbeeld zien. Als jullie geen voorbeelden hebben, dan gewoon drie blogs die jullie graag volgen.

We lezen regelmatig de verschillende blogs van Urbanrunners.nl. Op deze website vindt je het allerlaatste hardloopnieuws. Verder vind ik het leuk om het blog van Esther te volgen: Marathonmeisje.nl. Zij is 20 jaar en traint voor diverse marathons. Ook vinden wij het blog dehippevegetarier.nl leuk om te lezen.

 

Op welke blogposts zijn jullie zelf uitermate trots?

Een van de eerste artikelen op ons blog was een heel persoonlijk verhaal over het weer oppakken van het hardlopen met een chronische ziekte. Ik vind het erg leuk dat mijn revalidatiearts mijn blog heeft doorgestuurd naar specialisten van het revalidatiecentrum om dit als voorbeeld te gebruiken bij andere patiënten.

Het meest gekopieerde en gelezen recept op ons blog is; zelf proteïne repen maken.

 

Welke tip zouden jullie beginnende bloggers mee willen geven?

We zien onszelf ook nog wel een beetje als beginnende blogger. We leren nog iedere dag. Wat we wel andere beginnende bloggers willen meegeven: schrijf voor jezelf, heb er plezier in. Ga geen artikelen schrijven omdat je denkt dat mensen dit graag willen lezen. Blijf dichtbij jezelf staan, en plaats alleen artikelen waar jezelf een goed gevoel over hebt.

rutger en janneke

Rutger en Janneke op hun werkplek, de keuken! ;)