Deze week staat Marlies van http://teatimebooks.nl/ bij ons in de spotlights. Zij is de gelukkige winnaar van onze Facebook  ‘wedstrijd’ en ook te vinden op Blog Society onder het zilveren lidmaatschap. Ze deelt op haar blog haar passie voor boeken. Leer haar beter kennen via het 5e bloggerinterview.

Marlies foto profiel

 

Wanneer en waardoor heb je besloten een blog bij te gaan houden?

Ik heb al een paar keer eerder geprobeerd om een blog bij te houden, maar omdat ik een tijdje thuis zit tegenwoordig omdat ik vervroegd ben afgestudeerd zocht ik een leuke nieuwe hobby. Dus ik ging zoeken op internet wat mensen bezig houdt, toen kwam ik weer bij het bloggen. En omdat ik weer genoeg tijd heb om te lezen, vond ik het leuk om een boeken blog te gaan maken. Ik besloot 22 januari 2014 een gratis blog te maken op weebly.com en vanaf dat moment stroomden de bezoekers binnen. Dat gaf veel voldoening, dus stapte ik op 10 april 2014 al over naar een eigen domein, waar een vriend van mij ontzettend veel mee heeft geholpen.

 

Waarom de naam Teatimebooks?

Over de naam heb ik heel lang nagedacht.. veel dingen klonken me namelijk te saai of te normaal in de oren. Tot ik op een avond thee aan het drinken was met een boek in mijn hand. Ik dacht gelijk aan de naam teatimebooks, omdat thee vaak met boeken wordt geassocieerd. Ik vond het wel vrolijk klinken en origineel, dus besloot ik daarom die naam te nemen.

 

Hoe ziet jouw dag er uit?

Haha, tegenwoordig dus eventjes zonder school omdat ik een pauze heb en in augustus ongeveer weer begin. Maar meestal gaat het riedeltje zo: opstaan, thee drinken (ondertussen denken over nieuwe blogposts die ik zou kunnen maken, soms zelfs met kladblokje erbij), vervolgens pak ik mijn laptop en ga ik schrijven voor mijn blog/mailtjes beantwoorden of wat kletsen met mijn vrienden op Facebook, lunchen, bloggen/filmpje maken voor mijn blog of gewoon even lezen, eten, lezen (met een kopje thee uiteraard) en kletsen met mijn ouders en broertje, slapen. Nu lijkt het wel een boekenworm bestaan, maar ik doe ook één keer in de twee weken vrijwilligerswerk in een verzorgingshuis en spreek af met vrienden.

 

We zien dat je nu na je studie game design verder gaat met een studie verpleegkunde. Dat is een interessante stap. Wil je ons daar meer over vertellen?

Tsja, dat is inderdaad een verhaal. Ik ben in 2010 gestart met game design en ben in januari 2014 vervroegd afgestudeerd. Ik was in de tussentijd wel al opzoek naar werk als game designer, maar ze zoeken vaak een programmeur in dat wereldje. Dus ik als artist heb het dan moeilijk om tussen mijn concurrentie uit te springen en bovendien heb ik niet de ballen om naar het buitenland te verhuizen voor een toffe baan bij een gamebedrijf. Dus ik heb veel om mij heen gekeken wat ik als vervolgopleiding zou willen doen en kwam uiteindelijk bij HBO-verpleegkunde terecht, ook omdat ik het vrijwilligerswerk wat ik al doe in het verzorgingshuis super tof en leuk vindt om te doen. Ik zie er ontzettend naar uit en hoop uiteraard dat ik de juiste beslissing heb gemaakt. Ik ben in mijn vrije tijd nog wel bezig met game design, ik maak nog wel eens leuke 3D modellen voor bedrijfjes in Amerika en verkoop mijn gemaakte spullen ook in webstores op het internet.

 

Je bent een echte boekenfan en ook nog eens blogger. Dus dan nemen wij even aan dat je ook graag schrijft. Heb je  nooit overwogen om zelf een boek te schrijven?

Jazeker, dat is zelfs mijn grootste droom. Af en toe ben ik bezig met het schrijven van een chicklit, ik heb nu ongeveer 40 pagina’s geschreven, maar het kost echt ontzettend veel tijd. Ook het bedenken van spannende stukken of tussentijdse belevenissen vallen niet mee om te schrijven als je nog nooit echt een boek hebt geschreven, of er geen ervaring mee hebt. Maar toch hoop ik stiekem dat ik mijn chicklit, waar ik nu nog mee bezig ben ooit uit kan brengen.

 

Welk genre lees je het liefst?

Tsja, die vraag heb ik wel eens vaker gehad. Eigenlijk heb ik wel een heel breed veld aan genre’s waar ik van houd. Ik zeg altijd maar zo, ‘Het genre maakt me niet uit, zolang het boek maar een goed verhaal heeft’. Ik lees echt heel gevarieerd van thrillers tot young adults met een zoetsappig fantasy-verhaal en van chicklits tot klassieke literatuurboeken. Opzich wil ik elk boek wel een kans geven. Maar als ik echt antwoord moet geven op de vraag, dan lees ik op het moment vooral veel young adult boeken.

 

Kan jij je eerste lievelingsboek nog herinneren en is dat met de jaren veranderd? Zo ja, waarom?

Ow ja! Dat is natuurlijk Harry Potter voor mij, nog steeds mijn all-time favorite. Hierdoor ben ik gaan lezen, dus dat heeft er eigenlijk ook voor gezorgd dat ik nu dit blog heb. Ik had vroeger echt gewoon alles van Harry Potter, het was zo’n beetje mijn hele jeugd. Nu heb ik wel een ander favoriet boek en dat is The Books Thief van Markus Zusak, maar zelfs dit pareltje zal mijn Harry Potter-liefde niet kunnen verslaan.

 

Even voor ons idee: hoe lang doe jij gemiddeld over een boek van zo’n 300 bladzijden?

Tegenwoordig is dat maar iets van 2 á 3 dagen en dan volgt daarna gelijk een recensie op Tea Time Books. Tsja, ik verslind ze inderdaad. En ondanks dat ik zo snel lees, heb ik toch een best wel grote to-be-read lijst. In de tussentijd leen ik namelijk ook vaak boeken van de bibliotheek.

 

Vertel eens wat meer over de zogenaamde ‘challenges’ die je hebt gedaan en die je nog doet. Geeft zo’n challenge bijv. juist nog meer motivatie om meer te lezen? Loop je geen risico dat je alleen veel gaat lezen om je goal te behalenen daardoor misschien minder kan genieten van het lezen zelf?

Ik vind het zelf heel leuk om challenges te doen, maar ik vind het zelf als lezeres van andere blogs leuk om te lezen dus besloot ik dat dit er bij mijn blog niet aan mocht ontbreken. De challenges die ik doe zijn bijvoorbeeld dat ik 30 boeken dit jaar wil lezen en van elke letter van het alfabet een boek te hebben gelezen. Ik zit inmiddels al bijna op de 30 boeken, dus ik denk dat ik de challenge dan om hoog ga gooien. Ik vind het zelf leuk en tof om mezelf uit te dagen, maar ik denk dat het als lezer ook wel iets extra’s geeft. Zo laat ik per maand zien welke boeken ik  heb gelezen inclusief de recensie erbij.

 

Noem ons drie bloggers die je als groot voorbeeld ziet. Als je geen voorbeelden hebt, dan gewoon drie blogs die je graag volgt.

Ik houd veel boekenblogs in de gaten die ik geweldig vind om te lezen en dat zijn bijvoorbeeld www.booksandkisses.nl, www.zonenmaan.net en tot slot www.cravingpages.nl dit zijn blogs die ik ontzettend leuk vind om te lezen, mooie recensies geven en gewoon een toffe website hebben!

 

Op welke blogposts of reviews ben je zelf uitermate trots? Zou je er 2 van willen mee sturen?

Dan vind  ik deze bookhaul wel erg leuk om te laten zien: http://teatimebooks.nl/?p=208, omdat ik hierin voor het eerst mijn aankopen laat zien bij www.bookdepository.co.uk en ik laat aan het einde van mijn aankoop posts altijd de berekening zien hoeveel ik heb betaald voor de boeken, ik denk dat veel mensen dit interessant vinden om te weten en hoeveel ze zelf misschien kunnen besparen op boeken in tijden van crisis. En als tweede ga ik voor: http://teatimebooks.nl/?p=361 hierin laat ik al een beetje zien wat ik zou willen kopen op het Boekenfestijn waar ik in juni heen ga. En aangezien mijn slogan: reviews, challenges, events is, ga ik verslag doen vanaf het Boekenfestijn voor het ‘events’ stukje op de website.

 

Je blogt al een tijdje dus hebt al ervaring opgedaan en je eigen stijl en identiteit kunnen ontwikkelen. Welke tip zou jij beginnende bloggers willen meegeven?

Ik zou zeggen wees lekker jezelf en laat vooral je persoonlijkheid zien in je blog dat is de reden waarom je bezoekers ook weer terug zullen keren. Geef in recensies veel punten aan en gebruik niet te vaak hetzelfde woord in een stukje tekst. Ook is humor zo af en toe leuk om te lezen op een blog. En bedenk van te voren waar je je blog over wilt maken, ik vind zelf dat je je blog niet té breed moet hebben qua onderwerpen. Ik zou zeggen pak een leuk onderwerp zoals mode, boeken of koken of iets heel anders en blog je suf over je passie.

 

EEN KIJKJE IN DE WERKPLEK VAN MARLIES:

werkplek marlies