De afgelopen tijd was Derya degene die al jouw artikelen heeft gelezen, de nieuwe bloggers die zich aanmeldde heeft gecheckt, onderzoek heeft gedaan en misschien heeft ze je zelfs wel eens gemaild voor een samenwerking. Op de valreep willen we je nog graag even voorstellen aan onze super stagiaire: Derya! De stage is namelijk al bijna ten einde. En wauw, dat is snel gegaan!  Wij vonden het superleuk om met haar samen te werken. Niet alleen omdat ze net als ons ook zo van katten houdt en dansjes doet op de hits van Justin Bieber.

Waar word je blij van?

Katten. Sowieso op nummer 1

Zegt ze met een sprankeling in haar ogen…

Haha, echt ik word er zo blij van! Ik kan het er non-stop over hebben. Katten hebben iets liefs maar tegelijk iets eigenzinnigs en arrogants en dat vind ik echt geweldig. Zet mij in een huis met vijftig katten en mij hoor je niet klagen. Daarnaast word ik ontzettend blij van comfort food. Ik kan namelijk ook aan een stuk door eten. Van toetjes tot patat en pizza, alles gaat er in.

Dus basically eten en katten.

Ja! haha, dat klopt. Als ik chagrijnig ben weet je wat je te doen staat.

Ik kan niet leven zonder …

Goede vraag, ik moest er even over nadenken maar ik denk dat ik toch mijn telefoon zeg. Ik wil het eigenlijk niet toegeven en ik vind het een stom antwoord maar het is wat het is. Mijn telefoon is mijn alles, ik doe daar alles mee. Het is als een verlengstuk, als een verbinding tussen mij en de wereld. Geen of traag internet is dan ook frustratie nummer één.

*Schrijft op dat ik op dat moment moet aankomen met katten of eten. Check*

Als je voor een dag iemand anders mag zijn, wie zou je dan willen zijn en wat zou je dan doen?

Justin Bieber. Ik ben een echte belieber! Tijdens zijn allereerste concert in Nederland ben ik alleen naar zijn concert geweest. Ongegeneerd heb ik meegezongen en gedanst. Sowieso echt een aanrader om eens alleen naar een concert te gaan. Ik heb de tijd van mijn leven gehad.

Maar goed. Justin Bieber dus, omdat ik fan ben. Maar ook omdat ik zo benieuwd ben naar hoe het voelt als iedereen je kent. Als eerste zou ik dan ook naar een drukke plek gaan om te kijken hoeveel mensen me herkennen. Ik wil weten hoe het is om te doen en laten – zei iemand shoppen? – wat je wilt. Op het podium staan voor een uitverkochte zaal, dat lijkt me onwaarschijnlijk fantastisch. Sowieso zou ik graag willen ervaren om een goede stem te hebben. Ik kan zelf namelijk echt niet zingen.

Waar kan je echt mega chagrijnig van worden?

Negativiteit. Dat is echt iets waar ik heel chagrijnig van word. Maar ook als mensen smakken, ook al doe ik dat zelf ook wel eens. Over eten gesproken, als ik heel lang op mijn eten moet wachten – zoals die keer dat ik een uur in de rij stond bij Vapiano – dan word ik ook niet blij. O en natte sokken. AAH! Als ik in de badkamer kom en er ligt ergens een plasje water, dat is echt niet oké.

Wat is de grootste uitdaging die je tot nu toe bent aangegaan?

Mijn HAVO diploma halen. Ik wilde namelijk na de MAVO graag met mijn beste vriendinnetje een mbo-opleiding gaan doen. Mijn ouders adviseerde me om toch de HAVO te doen. En zo begon ik met lichte tegenzin aan mijn nieuwe opleiding, op een nieuwe school. Het was niet alleen dat maar ook het niveau wat ervoor zorgde dat ik vooral in het begin heel hard moest werken. Toen ik aan het einde van de rit examen had gedaan, had ik voor economie een onvoldoende gehaald die ik moest herkansen. Het was of dat, of het examen Engels nog een keer maken voor een hoger cijfer – en moet je nagaan, daar had ik al een 7,5 voor. Ik besloot toch voor economie te gaan. Ik was zo blij toen het gelukt was! Ik had precies het cijfer wat ik moest halen gehaald. Echt de grootste uitdaging tot nu toe en als ik er op terug kijk was het het allemaal waard.

Wat is je droom?

Ik vind het heel lastig om een droom te formuleren. Misschien is het eerder wat ik wil bereiken in het leven. Lekker cliché een man, trouwen, samen reizen, kinderen en een leuke baan. Een leuk en stabiel leven. Dat lijkt me wel wat. Het lijkt me zo tof om de wereld rond te reizen, landen te bezoeken, culturen te leren kennen en veel te zien. De wereld is echt mooi, ik wil het allemaal zelf zien. Ook houd ik wel van spannende dingen. Zo ben ik laatst met het vrijgezellenfeest van mijn zus in Scheveningen geweest waar ik heb gebungeejumpt. Zo leg ik de lat steeds hoger. Ik zou ook wel uit een vliegtuig willen springen.

Tot slot, welke blogger vind je geweldig?

Negin Mirsalehi is onlangs begonnen met vloggen en dat vind ik zó leuk! Zij is bekend geworden als met Instagram, haar blog, YouTube en reist nu de hele wereld over. Ze heeft ook een eigen productlijn. Ik vind dat niet alleen heel tof om het allemaal te kunnen zien maar het inspireert me ook. Ik vind het super gaaf hoe dat gaat en hoe ver je kunt komen door en met het internet.

Wauw, dat is mooi zeg! Dit was helaas alweer het einde.

Wil je nog iets kwijt? :)

Life is short, be happy. Dat is mijn levensmotto. Maak van elke dag een feestje, je weet niet wanneer het voorbij is. Niet te lang stil staan bij alle negativiteit, focussen op het positieve dat maakt alles echt veel leuker.