Oerhollands, heerlijk simpel maar oh-zo-lekker: de gehaktbal. Zo’n recept waar het water je van in de mond loopt als je er alleen al aan denkt: We hebben er allemaal wel een waar we gelijk aan denken.

Schermafbeelding 2015-08-26 om 15.00.35

Ook bij De Telegraaf staan dit soort recepten hoog in het vaandel. En dus is de Gouden Gehaktbal erebokaal in het leven geroepen! Hiermee worden alle kokkies van Nederland opgedragen hun favoriete en meest lekkere recept te verzinnen en op te sturen om op deze manier de Gouden Gehaktbal van het jaar te worden. Met andere woorden: het zou kunnen dat dat recept door heel Nederland in de koudere wintermaanden wordt gebruikt om hongerige magen te vullen.

Dit jaar een leuk extraatje: we hebben vijf Blog Society Bloggers met een overheerlijk gehaktballen recept!

Voorrondes zijn op 19 september in diverse locaties in Nederland. Op zondag 27 september strijden uiteindelijk nummer 1 en 2 om de prijs voor Gouden Gehaktbalrecept van 2015 in het Food Center Amsterdam, waar ook gelijk een heel culinair event zal worden gehouden.

Kookfanaten

Onze bloggers CulinessaMisspuurEerlijker etenBeaufood en Esfactory schreven een leuk stuk over het initiatief van de Telegraaf en zijn zelf ook de keuken in gedoken. gehaktballenDenk jij dat jij het beter kunt dan onze wonderfoodies en ga je graag de strijd aan met de andere gehaktballenrecepten? Lees hier alle info, voorwaarden en schrijf je nog snel in!