Dappere Shifra Jumelet van A Cup of Life bijt de spits af in onze reeks interviews met bloggers binnen Blog Society. Zo leren we elkaar een beetje beter kennen en nemen we een ‘kijkje in de keuken’ van elk blog.

Shifra was betrokken bij de eerste gesprekken en onderzoeken voor Blog Society en viel ons direct op vanwege haar sprankelende persoonlijkheid. (Ze is net zo leuk in het echt!).  Ze was  een van de sprekers op ons Blog Society lanceringsevent en gaf daar een hilarisch leuke en meeslepende presentatie over haar blog en haar passie.

In dit interview doen we het nog eens (uitgebreid) over.

Shifra close up

 

Wanneer en waardoor heb je besloten een blog bij te gaan houden?

Wahoe, dit is altijd de leukste vraag!  Vorig jaar schreef ik een blog over alle voorbereidingen van mijn bruiloft. Toen de bruiloft was afgelopen, viel ik plotseling even in een gat. Er was geen reden meer om te bloggen! Voordat ik het wist zat ik een regenachtig Zuid-Frankrijk op huwelijksreis plannen te maken voor een nieuwe blog: A Cup of Life. De weken daarna heb ik vooral een opzet gemaakt, veel onderzoek gedaan en ben ik uiteindelijk in augustus 2013 écht begonnen.

 

Waar haal jij je DIY inspiratie vandaan? Vanuit de redactie, maar ook gesteld door:  Stephanie van www.stephanievandrunen.nl  

Echt overal vandaan! Zo heb ik een stapel vintage tijdschriften (oude fashion- & crafttijdschriften) die mij heel erg inspireren en handige trucjes leren. Maar ik maak ook heel veel dingen die ik anders wil in huis of mis in mijn kast. Zo zag ik een keer op de catwalk van Chanel een trui met parels. ‘Die wil ik ook!’, gaat er dan door mijn hoofd. Diezelfde dag werk ik dan nog op papier mijn ideeën uit en de volgende dag ben ik al weer parels aan het naaien.

 

Hoeveel tijd besteed je aan je blog en aan je DIY projecten?

Oh, dit is confronterend. Haha! Ik besteed namelijk echt heel veel tijd aan mijn site. Ik moet nodig aan timemanagment doen! ;-) Maar geen één project is hetzelfde, dus het is lastig te zeggen. Ik heb altijd grote projecten lopen, die meerdere weken in beslag nemen. En daarnaast lopen er tussendoor wat kleine projectjes die ik in een dag of middag al klaar kan hebben. Maar er zit zoveel tijd in een DIY-artikel. Het is niet alleen het uitvoeren van het project, maar ook bedenken/ontwerpen vooraf, het kopen van materialen, het fotograferen en dan nog de foto’s bewerken en er een stukje bij schrijven. En heel soms komt het voor dat de DIY toch niet zo leuk is als ik in gedachte had en dan komt hij ook echt niet online. Houd het maar op een hele drukke fulltime hobby!;-)

 

DIY blogs zijn, naar onze nederige mening, in opkomst in NL. In landen zoals de US  zijn verschillende blogs al heel erg groot.  Denk je dat dit onderwerp (in verhouding) in NL ook zo groot kan worden of zijn wij te nuchter om te fröbelen en knutselen? Schuilt er een DIY queen (of king) in ons allemaal?

Ik deel die mening heel erg. DIY-blogs worden uiteindelijk groot, maar het heeft nog wel wat tijd nodig. Nu zijn DIY-blogs nog niet zo bekend en mede om die reden denk ik dat veel lezers hun weg nog niet hebben gevonden naar deze blogs. Maar de trend van het ‘zelfmaken’ is zo groot; je ziet het in alles terug. Overal starten brei/haakclubjes, in normale winkels als HEMA vind je allerlei materialen om zélf aan de slag te gaan en wat dacht je van 3d printen? En nu is het tijd voor de DIY-blogs (hoop ik;-)). Mensen moeten er nog even aan wennen merk ik soms, maar ik geloof dat er uiteindelijk een grote markt voor is! Er is echt niets leukers dan iets zelf maken én gebruiken. :)

 

Via Twitter werd wederom bevestigd dat je verschillende volgers hebt die echte ‘fans’ zijn van je blog. Wat maakt jouw blog uniek?

Ik denk dat een blog waarbij je veel van je persoonlijkheid laat zien, al gelijk uniek is. En dat is ook wat mijn blog gelijk uniek maakt. Ik wil heel graag een vriendin zijn voor mijn lezers en daarom ga ik ook best ver in het delen van mijn (privé) leven; er is maar weinig wat ze niet over mij weten. Daarnaast zag ik toen ik begon met bloggen, dat er nog helemaal geen Nederlandse DIY blogs zijn waarbij ze ook echt zélf aan de slag gingen. Veelal waren foto’s en beschrijvingen gebruikt van andere sites. Daarin probeerde ik vanaf het begin af aan al gelijk uniek te zijn. Wekelijks deel ik verfrissende en vernieuwde content. De DIY’s en recepten zijn ten allen tijde zelf uitgevoerd en je zult zelden een post tegenkomen waarbij ik de foto’s niet zelf heb gemaakt.

 

Ben je je bewust van je invloed op je lezers? Of heb je juist het idee dat dit wel meevalt?

Ja, dit heb ik zeker door! En daar maken mijn lezers mij ook keer op keer weer bewust van. Zo krijg ik vaak van lezers te horen dat ze vrolijk worden van mij en dat ze zin krijgen om ook aan de slag te gaan! Een hele eer! En voor sommige ben ik zelfs echt een lichtpuntje in hun dag. Maar ik merk ook dat als ik een product gebruik in een filmpje voor mijn haar bijvoorbeeld, dat mensen reageren het ook gekocht te hebben. Doordat ik mijn kennis en ervaring deel, straal ik autoriteit uit. Hierdoor vertrouwen lezers mij ook.

 

Als er sprake is van enige invloed – houd je hier rekening mee tijdens het schrijven van je blogteksten?

Ja, hier houd ik zeker rekening mee. Ik probeer altijd zo eerlijk, objectief en afhankelijk mogelijk te zijn. De lezer kan ten allen tijde geloven wat ik zeg. Ik zou nooit een product of bedrijf aanprijzen waar ik niet achter sta. Maar ook in hele kleine dingen ben ik eerlijk; als een project lastig of ingewikkeld is schrijf ik dit er eerlijk bij. En net zo goed bij recepten; ik doe heel veel aan styling, maar ik zou nooit mijn eten er lekkerder uit laten zien dan dat het is.

 

Wat is je droom – waar werk je naartoe met je blog?

Ik wil dat mijn blog een plek is en wordt voor nog meer lezers waar ze inspiratie vinden voor DIY’s, fashion en recepten. Een plek waar ze even energie en levenszin krijgen! Daarnaast is het mijn droom dat ik het fulltime kan blijven doen; ik vind het geweldig om letterlijk non-stop bezig te kunnen zijn met mijn passie en mensen te kunnen inspireren. En ik zou het fijn vinden om de blog te blijven schrijven die ik zelf ook heel graag zou lezen.

 

Volg je zelf ook nog blogs, of zijn er bloggers waar je bewondering voor hebt? Zo ja: welke en waarom?

Ik volg heel veel Amerikaanse blogs; ik heb een grote bewondering voor hun prachtige foto’s! Natuurlijk volg ik dé grote DIY-website A Beautiful mess, maar daarnaast eigenlijk vooral veel fashion en food blogs. Zoals Joy The Baker (food), Lovely Pepa (fashion) en What Olivia did (food).

 

Vraag van Lindsay van www.lindsayvallen.nl : Vanwaar de (bewuste? :) keuze om jong te trouwen?

Een heel romantisch (cliché) antwoord: ik wist dat hij de ware was! We wisten zo zeker dat we de rest van ons leven bij elkaar wilden blijven, dat we niet konden wachten om te trouwen. Toevallig heb ik hem dan ook nog eens op jonge leeftijd ontmoet, want voor hetzelfde geld was ik hem op latere leeftijd tegengekomen. Maar wat is het mooi om openlijk voor elkaar te kiezen en elkaars liefde te betuigen in het bijzijn van vrienden en familie! Die commitment wilde ik heel graag aangaan voordat we samenwoonden. Ik ben nu gewoon zijn vrouw, ha!;-)

 

Je man speelt een grote rol in en achter jouw blog. Heeft hij ook nog een eigen hobby? ;)

*Lacht hardop* “Ja, die heeft hij zeker: fotografie! Maar weet je dat die grote rol eigenlijk best mee valt? Hij is een groot deel van mijn leven en daardoor zie je hem veel in A Cup of Shifra bijvoorbeeld.

En hij werkt inderdaad ook wel achter de schermen, maar dat is hooguit 5 uur per week. Ik heb niet altijd de tijd om veel contact te hebben met adverteerders en dat neemt hij dan bijvoorbeeld over. Daarnaast regelt hij het technische gedeelte van de website (vooral onderhoud) en helpt hij met fotograferen. En bij uitzondering als het echt te druk is, staat hij ook wel eens te verven ja;-)

 

Op welke blogposts ben je zelf uitermate trots?; Zou je er 2 van willen meesturen?

Eigenlijk is altijd mijn laatste project mijn favoriet. Dan heb ik net weer iets nieuws gemaakt en daar geniet ik weer heel erg van! Maar als ik er twee moet kiezen.. dan behoren de leren agenda en de hand gestempelde muur wel tot mijn favorieten. Maar vandaag staat er een leren tas online en daar ben ik dan natuurlijk weer enthousiaster over. Oh.. nu schrijf ik er toch nog stiekem drie op. ;-)

 

Welke tip zou je beginnende bloggers mee willen geven – als kleine zet in de rug?

Wees de blog die jij zelf zou willen lezen! :) Die tip las ik onlangs bij A Beautiful mess en daar kan ik mij helemaal bij aansluiten. Schrijf over de dingen die jij het leukste vindt in het leven; zo kun je er ontelbaar veel over schrijven, blijf je dicht bij jezelf en kun je trots zijn op de artikelen die je neerzet. En blijf vernieuwend; laat je blog met je meegroeien. ;-)!

 

Aan welk DIY project moeten wij vooral niet gaan beginnen? DIY #fail.

Die zijn er niet. Haha, nee echt niet! Dat is het leuke aan do-it-YOURSELF. Ik geloof erin dat vrijwel alles om je heen zelf te maken is en dat iedereen dat kan; zolang je er maar plezier in hebt! (Oké en misschien wat geduld.. ;-))

 

Dank Shifra, fijn dat je tijd kon vrijmaken voor dit interview! 

Als laatste willen we elk interview graag afsluiten met een foto van je eigen werkplek.*

*Note van de redactie : Helaas was Shifra vergeten een foto mee te sturen, deze heeft ze gelukkig op het laatste moment nog op kunnen snorren tussen wat van haar oudere foto’s. 

werkplek Shifra

Voor het volgende interview kiezen we een blogger uit de Zilveren Blogger categorie.

Wie dat is? Je leest het later vandaag op ons Twitter en Facebook kanaal.